De Visser maakt en installeert ondergrondse en bovengrondse vloeibaar-gas installaties voor verschillende doeleinden. Met jarenlange ervaringen en bewezen innovatievermogen maakt De Visser de juiste keuzes in materialen als tanks, pompen, compressoren, verdampers en andere accessoires die de bedrijfszekerheid en lage onderhoudstarieven garanderen.

Geleverde installaties onderscheiden zich in:

Skid- installaties

Sinds 1954 ontwerpt en fabriceert de organisatie zogenaamde skid- installaties: semi-mobiele installaties gemaakt voor stationair gebruik. Hierbij zijn de opslagtank, de pomp-unit en de appendages binnen de contouren van een constructieframe of container bevestigd. Compact en slim gebouwd, eenvoudig te vervoeren en voor verschillende doeleinden en regelgevingen inzetbaar.
Met name in het buitenland wordt de toepassing van de skid- installatie veelvuldig gebruikt in startende markten, om te onderzoeken of de verkoop van vloeibaar gas op een bepaalde locatie succesvol is. Zodra dit het geval is, kan er een permanente stationaire installatie worden geplaatst en wordt de skid- installatie vervoerd naar een nieuwe locatie. De skid- installatie heeft een standaard tankopslagcapaciteit van circa 2,7 tot 20 kubieke meter en kan naar wens van de klant in diverse uitvoeringen worden geconstrueerd.

Gasinstallaties voor vloeistofafname

Tevens construeert De Visser vloeibaar gas-installaties voor opslag, overslag en distributie. Voorbeelden hiervan zijn: depots, autogas tankstations, heftruckvulinstallaties, propaan-flessen-vulstations, gasaansteker-vulstations, spuitbusfabrieken voor drijfgas en aërosol, noodstroomsystemen et cetera.
De omvang van dergelijke stationaire installaties variëren van 0,5 kubieke meter tot 5000 kubieke meter en grotere opslagcapaciteiten.

Gasinstallatie voor natuurlijke en geforceerde dampafname

De Visser heeft ruime aantoonbare ervaring het ontwerpen en construeren van gasinstallaties voor dampafname, naast installaties die gebruik maken van natuurlijke verdamping, heeft de Visser ruime ervaring met oplossingen die gebruik maken van geforceerd verdamping. Hierdoor kunnen er desgewenst capaciteiten worden behaald van meer 3000 kg per uur.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Verdamper installaties feed back / feed out
  • Spiraaltanks gevoed door CV installatie
  • Tanktracing
  • Open vlam verdamper / Direct fired
  • Katalytische tankverwarming

Specials

De Visser heeft of vind oplossingen voor vraagstukken op het gebied van gas, ondersteund door ervaring en gerealiseerde successen over de afgelopen 60 jaar.
U kunt hierbij denken aan brandoefen installaties, recuperatie van dampvormig en vloeibaar gas.
Vanzelfsprekend worden oplossingen ondersteunt door technische haalbaarheid, eisen van opdrachtgever, gewenste ontwerpcodes en richtlijnen.

Cryogene installaties

De Visser ontwerpt, construeert en onderhoud cryogene installaties voor industriële bedrijven die technische, farmaceutische of voedingsmiddelengassen verbruiken zoals zuurstof, stikstof, argon, koolstofdioxide, als ook aardgas (LNG & LNG automotive) en waterstof. Tevens verzorgen wij verplaatsingen van bestaande installaties en het bijbehorende RVS- of koperleidingwerk en de nodige elektrische en pneumatische sturingen. De vloeibare producten worden opgeslagen aan temperaturen en drukken die verschillen in functie van het gas. De omvang van dergelijke stationaire installaties variëren meestal van 0,5 m³ tot 100 m³, gaande van een stalen cilinder, een bundel of één of meerdere stationaire tanks.

Voorbeelden hiervan zijn:

Verdamper installaties
Het vloeibare ‘koude’ gas wordt door één of meerdere luchtverwarmde warmtewisselaars (verdamper) weer in gasvorm gebracht, en daarna via een 1ste trap drukregelgroep naar uw gasdistributiesysteem en afnamepunten geleid.
Vul installaties voor automotive
Het vloeibare ‘koude’ gas wordt via vacuümgeïsoleerde leidingen en RVS pomp/ dompelpomp naar dispenser(s) of andere toepassingen gepompt.
Bunkering
LNG is één van de schonere alternatieve brandstoffen om te voldoen aan de komende strengere milieu richtlijnen. De Visser biedt oplossingen voor het veilig opslaan en bunkeren van LNG voor scheepvaartondernemingen in of in de buurt van Havengebieden.